Technische informatie

De kist

de kist van onze autoapotheekDe autoapotheek wordt gemaakt in een aluminium kader.
De kist kan zowel met aluminium als met volkernplaat (Trespa®) bekleed worden.
De laden zijn volledig in aluminium, kunnen elk 100 kg dragen en zijn gemakkelijk uitneembaar door de dierenarts.
Het sluitsysteem van de autoapotheek is heel eenvoudig met 1 hand te bedienen en zorgt ervoor dat de laden niet open gaan tijdens het rijden.

Maatwerk

autoinrichting maatwerk
Alle hoogtes van de autoapotheek worden aangepast aan de maten van medicijndoosjes en materialen.
De lade-indelingen zijn zowel te verkrijgen in vakjesindeling, als met dwars verstelbare tussenschotten of een combinatie van beide.
De indeling wordt volledig uitgevoerd zoals u het verkiest, zodat u een ideale autoinrichting op maat krijgt. 

Koeling

De compressorkoeling van de autoapotheek staat garant voor zuinigheid, hoog rendement en gebruiksvriendelijkheid. Ze is voorzien van startbeveiliging en 230 V aansluiting. Indien aangesloten op de eigen batterij van de wagen blijft deze gemakkelijk 1 dag draaien bij stilstand.
Bij langere stilstand is het aangewezen om de koeling aan te sluiten aan het lichtnet bij de dierenarts thuis. Hoe groter de originele accu, hoe beter het resultaat.
Wij raden het gebruik van een tweede accu aan om de eigen accu te sparen en een langere constante koeling te garanderen. Een tweede accu is zeker nodig als u nog andere verbruikers aan boord hebt of wil laten plaatsen: laptop, printer, omvormer, enz.
Ook voor de elektrische aansluiting van de autoapotheek kunnen we raad geven en een onderhoudsvrij systeem aanbieden.

Veiligheid komt op de eerste plaats

We hechten zeer veel belang aan veiligheid. Het systeem dat we hebben ontwikkeld heeft zijn degelijkheid al veelvuldig bewezen. Zelfs bij zware ongevallen bleef de mobiele apotheek vrijwel ongeschonden.
Hieronder zie je foto's van een geaccidenteerde auto waarbij de autoapotheek, na een crash bij 70 km/u. geen duimbreed van zijn plaats is geweken.

Mobieteek Autoinrichting Veiligheid op de eerste plaats

Werkwijze

  • Wij maken een stalen frame op maat van de wagen van de dierenarts.
  • Dit frame wordt bij een personenwagen verankerd op de originele punten van het zelfdragend koetswerk, bij jeeps en bestelwagens op de originele draagpunten en indien nodig doorheen de bodem.
  • De autoapotheek wordt in de slede geschoven en met 4 bouten demonteerbaar bevestigd. De kist kan eenvoudig verwijderd worden indien nodig.
  • Rondom wordt de autoapotheek netjes afgewerkt met aluminium passtukken.
  • Standaard voorzien wij in elke autoinrichting vuilbakjes en een bakje naast de kist voor lang materiaal, volgens plaats en mogelijkheden.
  • Eenmaal de autoapotheek geplaatst, kan de auto nog voorzien worden van schab-indelingen, bakjes voor het opbergen van handschoenen, pramen, lange spuiten of persoonlijk werkmateriaal.
  • De mobieteek kan later gemakkelijk overgeplaatst worden naar een volgende wagen. 

Bekijk hier onze realisaties